No.68, New Ganquan west road,YangZhou, Jiangsu,China

No.68, New Ganquan west road,

YangZhou, Jiangsu,China

Send us a mail

sales@amtecmc.com

+86 13218821777

No.68, New Ganquan west road,YangZhou, Jiangsu,China

No.68, New Ganquan west road,

YangZhou, Jiangsu,China

Send us a mail

sales@amtecmc.com

+86 13218821777

Table of Contents

са хора на хората да мразят и ако е така, защо?

са хора на хората да мразят и ако е така, защо?

омразата е мощна негативна емоция, но дума, която е лесна за казване. Например, много от нас изповядват, че мразят публичните личности, като политици. Човек трябва само да разглежда социални медии, за да намери декларации за омраза за тези в очите на обществеността. И така, омразата е твърда емоция при хората? Медицинските новини днес разгледаха науката, която стои от това защо хората се чувстват омраза.

Речникът на Merriam-Webster определя омразата като една от следните:

  • Интензивната враждебност и отвращение, обикновено произтичащи от страх, гняв или чувство за нараняване
  • Екстремна неприязън или отвращение
  • Систематичен и особено политически експлоатиран израз на омраза.

В Статия от 2018 г., проф. Агнета Фишер от университета в Амстердам и нейните съавтори описва омразата като „най-разрушителното афективно явление в историята на човешката природа.“

Но наистина ли знаем какво е това ?

Същата статия изброява други начини, по които е описана омразата: емоционално отношение, синдром, форма на генерализиран гняв, обобщена оценка, нормативна преценка, мотив за обезценяване на другите или просто е Емоция.

Говорейки пред медицинските новини днес, Лий Чембърс, психолог и основател на благосъстоянието на работното място Essentialise, отбеляза, че:

„Омразата е част от този диапазон от човешки емоции. Той е доста отчетлив, тъй като е по-дългосрочна емоция. Това не е непосредствена, остра емоция, като гняв или тъга. ”

омраза като емоция

Според д -р Ребека Саксо, омразата споделя характеристики с други негативни емоции, като гняв , презрение и отвращение. Тя се различава от тях по това, че се фокусира върху вродената природа, мотиви и характеристики на целта.

„Враждебно чувство към друг човек или група, която се състои от злоба, отвращение и желание да навреди или дори да унищожи обекта на омразата“, казва тя.

Д -р Саксе С уважение мразя омразата Като разширение на човешката тенденция да образува групи-и тези групи да станат „нас“, в групата срещу „тях“, външната група.

В рамките на групата членове, членове ще координира и сътрудничи, показвайки алтруизъм – поведение, което е от полза за другите. Членовете на групата също ще си сътрудничат и ще покажат алтруизъм спрямо тези в групата, но само когато ресурсите са изобилни.

Ако ресурсите са застрашени, сътрудничеството се ограничава до членовете на групата. При екстремни обстоятелства този парохиализъм-склонността да си сътрудничи с тези в групата-може да стане активна вреда или омраза на тези в извън групата.

Тази тенденция често се експлоатира по време на война: лидерите ще изберат външна група-враг-върху която групата може да фокусира омразата си.

Неврологичната основа на омразата

Проучване от 2008 г. разгледа кои области на мозъка се активират, когато участниците гледаха снимки на „мразени“ теми. Докато са в скенер за ЯМР, участниците гледаха снимки на хора, които изповядваха, че мразят и хората, към които са имали неутрални чувства.

Изследователите записаха кои области на мозъка са активирани при гледане на всяко изображение. Те оцениха омразата на участниците към субектите, използвайки въпросник преди сканиране.

Когато участниците разглеждаха омразно лице, няколко области на мозъка се активират: медиалният фронтален вирус, десния путамен, премоторният кортекс, фронталния полюс и медиалната инсула. Колкото по -голяма е отчетената омраза, толкова повече се активират тези области.

Изследователите отбелязват, че този модел на активиране е различен от този на други тясно свързани емоции, като страх, гняв, агресия и опасност. Те заключиха, че „въпреки че тези настроения могат да представляват част от поведението, което е резултат от омраза, невронните пътища за омраза са различни.“

Чембърс коментира откритията на това проучване: „[Омраза] активирани области на Фронталната кора, която беше свързана с това как ще реагирате след това […] вид, подготвяйки ви за действие. Също така областите около дистрес, реактивност и движение. И така, вие бяхте готови да реагирате на омразата си. ”

Интересното е, че моделите за омраза споделят две области с модела за романтична любов: Potamen и Insula. Може ли това да помогне да се обясни защо любовта и омразата са толкова тясно свързани?

Това проучване отбелязва ключова разлика между любовта и активирането на омразата в мозъчната кора. В любовта, големи области, свързани с преценката и разсъжденията, се деактивират.

В омраза се деактивира само малка площ от челната кора, което предполага, че хейтърът може да иска да упражнява преценка при изчисляване на ходове, за да навреди, наранява или по друг начин отмъщение.

Друго проучване, разглеждайки дали членовете на една група извлекат удоволствие от нещастието на друга група, установи, че вентралният стриатум е активиран по време на неуспех от членовете zenidol лекарство на другата група.

Вентралният стриатум е област на мозъка, свързан с мозъка с награда. Така че негативните мисли или действия, като омраза, могат да доведат до награда.

Омразата и бой

Дехуманизацията на враг е често срещана тактика в войната. Дехуманизацията намалява хората до статуса на животните или автомати и следователно не подлежат на нормалните морални правила.

Това е добре известен метод за убеждаване на войниците да убиват безразборно, когато нахлуват в дадена страна. Характеризирайки врага като всъщност не човек, достоен за омраза и презрение, лидерите могат да се опитат да оправдаят своите действия.

Насилието, основано на омразата, може да доведе до постоянна травма на кръстосана поколения, както показват изследванията. И все пак може да е по -лесно да се насърчат омразните действия, отколкото да ги предотвратят.

камарите също отбелязаха, че избягването на омразата във войната е било трудно: „Поддържането на ниво на съпричастност и състрадание по време на конфликт и войната трябва да бъде умишлено действие. Тя трябва да се превърне в упълномощен отговор. ”

Онлайн омраза

Напоследък имаше голям акцент върху онлайн омразата. Прегледът от 2021 г. концептуализира онлайн речта на омразата като „използването на насилствен, агресивен или обиден език, фокусиран върху конкретна група хора, които споделят обща собственост“. Често е расистки, сексистки или хомофобски по своя характер.

Онлайн омразата е свързана с изолация – доклад на благотворителната организация на Обединеното кралство, етикетът установява, че онлайн речта на омразата в Съединените щати и Великобритания се увеличава от 38% по време на блокирането през първите месеци на пандемията Covid-19..

„Мисля, че за някои хора мразът може да запълни празнота. Понякога омразата може да бъде лесна емоция за обувката, ако сте уязвими и е трудно да изразите емоции сами. ”

– Lee Chambers

„ Гледаме онлайн омразата и троловете [… ] Как се чувстват, че има група, която ще ги защити. Те намират ниво на удоволствие в натискането на бутоните на други хора и го подкрепят на платформа “, добави той.

смекчаваща омраза

„ Омразата е малко като дълг, може да започне много Малък, но може да се съчетае доста бързо и прави подобни неща с нас, които дългът прави. Отнема повече, отколкото си мислим. Понякога това е същото обезсърчаване, което го подхранва допълнително. Може да спира и това винаги е предизвикателство. От по -широка гледна точка как да управляваме това? ”

– Lee Chambers

Няма много консенсус относно омразата в изследването. Изследователите дори не могат да се съгласят как да го определят. И така, как можем да се надяваме да се борим с него?

Американската психологическа асоциация казва, че отговорните за престъпленията от омраза често показват високо ниво на агресия и антисоциално поведение, въпреки че рядко се диагностицират като психично заболяване.

Те са склонни да се насочват към групи, за които знаят малко, но това, което смятат, че знаят за тези групи, които не харесват. Само икономическите фактори рядко движат престъпността на омразата, но те могат да бъдат използвани от лидерите, за да маршал на негодувание срещу малцинствените групи.

Друг основен двигател на престъпността на омразата бяха заплахите за културната идентичност, което доведе до предразсъдъци срещу друга група. Може би знанието повече за тази група може да смекчи тази омраза.

Тази идея се подкрепя от мета-анализ на проучвания, показващи, че контактът между групите може да намали предразсъдъците, което често е предшественик на омразата.

Чембърс посъветва, че за да се смекчи омразата, първо трябва да се разбере и в това се крие проблема: „Тъй като това е важен проблем в нашето общество, трябва да продължим да го разбираме. Трябва да разберем какво е и какво може да стане. ”

Въпреки това той добави известно успокоение:„ Много хора имат капацитет [да мразят], но това е по -рядко, отколкото може да мислим. “

  • Психично здраве
  • Неврология/невронаука
  • Психология/психиатрия

Contents

GET A QUOTE

Sign in

So we can be your support for any of your technical questions, And IT’S FREE!

Your email information will be kept strictly confidential and our Technician will ensure that your private information is absolutely safe!